KiKa

Maatschappelijke betrokkenheid

In 2017 zetten wij ons in om een bijdrage te leveren aan KiKa. Er zijn vele goede doelen in Nederland. Wij kiezen elk jaar een doel dat zich inzet voor Nederlandse kinderen en het kinderwelzijn.

SKS Alles Kids steunt KiKa!

Dit jaar steunen wij, SKS Alles Kids, KiKa! Het komende jaar zullen wij investeren in KiKa door alle kosten te betalen die er nodig zijn om activiteiten te doen. Alle opbrengsten gaan 100% naar KiKa! Wij organiseren aan het einde van het jaar een symbolische overhandiging van een cheque aan een ambassadeur van KiKa, met het geld dat is ingezameld.

Wat doet KiKa?
KiKa betaalt onderzoeken naar kinderkanker om er zo voor te zorgen dat er nog meer kinderen beter kunnen worden. Want zij willen niet dat drie van de vier kinderen met kanker genezen, Nee, zij willen dat ze allemaal genezen. En dat er geen nare bijwerkingen van de medicijnen zullen zijn.

Door betere behandelingen en verzorging worden er gelukkig steeds meer kinderen beter van kanker. Maar er zijn helaas ook ‘de late effecten’ van de ziekte en behandeling. Dit betekent dat door de zware medicijnen en behandelingen ook goede cellen in het lichaam kapot zijn gemaakt. Dit kan nare gevolgen hebben, zoals slecht zien, slecht horen, leerproblemen, slecht groeien of onvruchtbaarheid (dat je geen kinderen kunt krijgen). Ook hier wordt onderzoek naar gedaan.

De officiële naam van KiKa is Stichting Kinderen Kankervrij. De afkorting en de naam die iedereen meestal gebruikt is KiKa. KiKa staat voor Kinderen Kankervrij. Het logo bestaat uit de naam KiKa en twee kinderhandjes. Waarom twee kinderhandjes? Omdat zij dit allemaal voor de kinderen doen. De kleuren zijn oranje en paars, dit zijn onze huiskleuren. De mascotte van KiKa is de KiKabeer. Deze staat symbool voor steun en liefde voor kinderen in moeilijke tijden. De KiKaberen zijn te koop bij vrijwilligers en in de webshop. Wij zullen in gesprek gaan met vrijwilligers over mogelijke verkoop van beren tijdens grotere activiteiten bij ons.

KiKa zegt: de strijd tegen kinderkanker winnen we alleen als we het samen doen.

Wist je dat …

  • Ieder jaar 500 tot 550 kinderen kanker krijgen?
  • Het overlevingspercentage op dit moment 75% is?
  • Er meer dan 20 verschillende vormen kinderkanker zijn?
  • Er jaarlijks 800 kinderen onder actieve behandeling zijn?
  • Leukemie de meest voorkomende vorm van kinderkanker is?
  • Kinderkanker de meest voorkomende doodsoorzaak door ziekte bij kinderen is?

Bekijk hier de website van KiKa.