Geslaagd Modderspektakel in Spijkenisse!

Een heus modderspektakel in Park Waterland!
Park Waterland in Spijkenisse was op woensdag 27 juni het decor van een uitdagend ‘modderparcours’ voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar. In een veilige omgeving en onder begeleiding van vakkrachten van kinderopvang SKS Alles Kids werd er gerend, gekropen en geklommen over verschillende obstakels en flink door de modder gegleden. Ook sommige ouders gingen samen met hun kind(eren) de uitdaging aan. Schoon blijven was op deze dag een onmogelijke taak. En dat is nu nét de bedoeling van modderdag. Niet alleen buitenspelen is goed voor kinderen, maar ook vies worden en jezelf even heerlijk uitleven.

Niet zomaar een evenement
Er komt veel bij kijken om Modderheld te organiseren. Maanden van tevoren werd er al gestart met de voorbereidingen. Met een team van 21 medewerkers is er hard gewerkt om ouders en kinderen een leuke en leerzame beleving te bieden. Ook zijn er veel samenwerkingen nodig, vooraf en tijdens het evenement. Zo heeft de gemeente veel vertrouwen in de organisatie. Niet voor niets mag er voor het derde jaar op rij een deel van het park worden omgebouwd tot parcours om te spelen met modder. Door de hoge temperaturen is er ook een samenwerking met de brandweer tot stand gekomen, zij hebben fantastisch geholpen met het nat maken van het terrein, zodat er ook echt enorme modderpaden ontstonden. Nu staat de kinderopvang voor een veilige omgeving, maar kan er altijd iets gebeuren. Daarom staat er ook een professioneel team EHBO medewerkers. Gelukkig hebben zij het niet druk gehad op het plakken van wat pleisters na.

Vies, viezer, viest
Om 13:30 uur ging het spektakel van start en al snel stond er een flinke rij met enthousiaste kinderen voor het belangrijkste onderdeel van Modderheld, de Modderheld Obstakel Run. Zij konden niet wachten om de baan te bestormen. Voor kinderen vanaf 7 jaar was er de Modderheld Obstakel Run waar een zwemdiploma voor vereist was en voor de jongere kinderen was er een speciale mini-modderheld baan gecreëerd. Voor hen waren er ook verschillende modderbadjes om lekker in te spelen. Hier werd gespetterd en geknoeid dat het een lieve lust was. Meer dan 500 kinderen én ouders hebben uiteindelijk het parcours afgelegd. De ene was nog viezer dan de andere, maar dat mocht de pret niet drukken. Een aantal kinderen kon er geen genoeg van krijgen en gingen meerdere keren de baan over. Na afloop van het evenement konden de kinderen en ouders die het ook aangedurfd hadden, zich omkleden in de speciaal ingerichte kleedruimtes.

Het was een zonovergoten 3de editie en aan alle ‘vieze’ gezichten te zien was het een geslaagde middag. SKS Alles Kids heeft weer een fantastisch evenement neergezet en dat ook nog eens gratis. Wat een belevenis voor alle kinderen.

Het modderdorp was een enorm succes, kijk voor een selectie van de foto’s op de Facebookpagina van SKS Alles Kids.